Διεύθυνση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω Αγίου Σπυρίδωνος 28, 12243 Αιγάλεω Κτίριο Κ11, 1ος Όροφος, Γραφείο Κ11.132

Στοιχεία Επικονωνίας

Τel: +30 210 538-5375

Email: skostopoulos@uniwa.gr

Κωστόπουλος Σπύρος

Επίκουρος Καθηγητής

Ο Σπύρος Κωστόπουλος αποφοίτησε ως Μηχανικός Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το ομότιμο Τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας το 2000. Το 2004 έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο στη Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής από το Διεθνές Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ιατρική Φυσική με συνδιοργάνωση του τμήματος Ιατρικής και του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2009.

Σήμερα είναι Επίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο γνωστικό αντικείμενο της Ψηφιακής Ανάλυσης Ιατρικής Εικόνας. Επίσης, έχει διδάξει επί σειρά ετών σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΠΑΔΑ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών στα αντικείμενα της επεξεργασίας και ανάλυσης ιατρικής εικόνας καθώς και των συστημάτων υποστήριξης ιατρικής απόφασης και αναγνώρισης προτύπων.

Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ανάλυση πρωτεομικών σημάτων με υποτροφία από το ΙΚΥ. Έχει εργαστεί ως κύριος αλλά και συνεργαζόμενος ερευνητής σε διεθνή και εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και δείκτη απήχησης και περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές. Το επιστημονικό του έργο έχει λάβει περισσότερες από 500 ετεροαναφορές.

Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει τομείς όπως η επεξεργασία και ανάλυση ιατρικών και βιολογικών δεδομένων, η ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης ιατρικής απόφασης, η μηχανική μάθηση και η βιοπληροφορική. Είναι επιβλέπων/συνεπιβλέπων σε προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές στα αντίστοιχα πεδία.

Βιογραφικό