Διεύθυνση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω Αγίου Σπυρίδωνος 28, 12243 Αιγάλεω Κτίριο Κ16, 1ος Όροφος, Γραφείο Κ16.107

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τel: +30 210 538-5733

Email: ericvent@uniwa.gr

Βεντούρας Ερρίκος

Καθηγητής

Γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., από όπου αποφοίτησε το 1989. Έγινε Διδάκτωρ Μηχανικός του ιδίου Τμήματος το 1994, με αντικείμενο την Βιοϊατρική Τεχνολογία. Από το 1991 έως το 1998 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος μηχανικός, συμμετέχοντας σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Από το 1994 έως το 1998 εργάστηκε επίσης στις εταιρείες Μ.&Σ. Χουρδάκης ΑΕΒΕ, Αττικό Μετρό Α.Ε. και ως Ερευνητής Δ’ στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών. Από τον Μάρτιο του 1998 διδάσκει στο Τμήμα Τεχνολογίας Βιοϊατρικής τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, όπου και είναι Καθηγητής σε τακτική θέση. Έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους εξής τομείς: α) Απαγωγή βιοσημάτων και διαγνωστική αξιοποίησή τους, β) Ψηφιακή επεξεργασία βιοσημάτων, με έμφαση σε τεχνικές ταξινόμησης, γ) Τομογραφικές Τεχνικές Ιατρικής Απεικόνισης, δ) Τηλεϊατρική, ε) Ηλεκτρονικές μέθοδοι εξέτασης. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Επεξεργασίας Ιατρικού Σήματος και Εικόνας του Τμήματος και με ερευνητικά εργαστήρια του Ε.Μ.Π. και της Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει 26 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε κεφάλαια ξενόγλωσσων και ελληνικών βιβλίων, σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων και εθνικών επιστημονικών περιοδικών. Το επιστημονικό έργο του έχει τύχει άνω των 226 ετεροαναφορών. Είναι τακτικός κριτής σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά του γνωστικού πεδίου της βιοϊατρικής τεχνολογίας (ΙEEE Transactions on Biomedical Engineering κ.ά.) καθώς και σε ελληνικά και ξένα χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Έχει διατελέσει μέλος επιστημονικής επιτροπής διεθνών συνεδρίων: συμπρόεδρος του διεθνούς συνεδρίου World Scientific and Engineering Academy and Society International Conference on Engineering Education (2005) και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του συνεδρίου 8th IEEE International Conference on BioInformatics and BioEngineering (2008). Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος 5 Χρηματοδοτούμενων Ερευνητικών Προγραμμάτων και έχει συμμετάσχει επιπλέον σε 14 διεθνή και ελληνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα.

Βιογραφικό