Διεύθυνση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω Αγίου Σπυρίδωνος 28, 12243 Αιγάλεω Κτίριο Κ11, 1ος Όροφος, Γραφείο Κ11.132

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τel: +30 210 538-7312

Email: cavouras@uniwa.gr

Κάβουρας Διονύσης

Ομότιμος Καθηγητής

Γεννήθηκε το 1951 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (B.Sc.’74) και μεταπτυχιακά, master (M.Sc.’76) και διδακτορικό (Ph.D.’81), στη Μηχανική Συστημάτων από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Δούλεψε ως βοηθός ερευνητής στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Guy’s Λονδίνου, μεταξύ 1976-1981, ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, από 1984-1991, ως καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας και εν συνεχεία στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο γνωστικό αντικείμενο της Επεξεργασίας Ιατρικής Εικόνας, και ως διευθυντής του Εργαστηρίου. Διετέλεσε επίσης συνεργαζόμενος διδάσκων Καθηγητής στο αντικείμενο της επεξεργασίας και ανάλυσης ιατρικής εικόνας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Φυσικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πάτρας, από το 1989-2016, και στο μεταπτυχιακό του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Αθήνας, από το 1995-2016.

Ο κ. Κάβουρας σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συνεχίζοντας την επιστημονική του δραστηριότητα στα πεδία της επεξεργασίας ιατρικής εικόνας, ανάλυσης εικόνας, αναγνώρισης προτύπων, ιατρικής στατιστικής και ιατρικής φυσικής. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια.

Short CV